Algemene Verkoopvoorwaarden

1 September 2020

PlayFree is een geregistreerde handelsnaam van PlayFree (ingeschreven in het KvK handelsregister onder nummer: 81110391 en met BTW-nummer: NL861935585B01).

Artikel 1 - Definities

1.1. Leverancier: PlayFree, gevestigd en kantoorhoudende aan Marienburg 328, 1112 WM te Diemen.

1.2. Afnemer: opdrachtgever of koper die met Leverancier een Overeenkomst aangaat of wil aangaan, of voor wie Leverancier een aanbieding doet of een levering of prestatie verricht. 

Deze Algemene Verkoopvoorwaarden zijn zowel van toepassing op consumenten als op partijen handelend in de uitoefening van een beroep of bedrijf.

1.3. Overeenkomst: de tussen Leverancier en Afnemer aangegane overeenkomst, waarop deze Algemene Verkoopvoorwaarden van toepassing zijn, alsmede eventuele aanvullende voorwaarden.

Artikel 2 - Toepasselijkheid

2.1. De Algemene Verkoopvoorwaarden van Leverancier zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, opdrachtbevestigingen, leveringen hoe ook genaamd en op de aangegane Overeenkomst.

2.2. Afnemer welke eenmaal met instemming van deze Algemene Verkoopvoorwaarden is gecontracteerd, stemt in met de toepasselijkheid van deze Algemene Verkoopvoorwaarden bij totstandkoming van een latere Overeenkomst tussen Leverancier en Afnemer.

2.3. Indien Afnemer in haar correspondentie met betrekking tot Overeenkomst zou verwijzen naar andere voorwaarden of anderzijds door Afnemer gehanteerde andersluidende voorwaarden worden uitdrukkelijk van de hand gewezen en binden de Leverancier niet, behoudens indien en voor zover de Leverancier daarmee uitdrukkelijk schriftelijk heeft ingestemd.

2.4. Eventuele ingestemde afwijkingen van deze voorwaarden door Leverancier te eniger tijd toegepast ten voordele van de Afnemer geven laatstgenoemde nimmer het recht zich daarop later te beroepen of de toepassing van deze afwijkingen als vaststaand voor zich op te eisen.

2.5. Het mogelijk niet van toepassing zijn van een (deel van een) bepaling van deze Algemene Verkoopvoorwaarden laat de toepasselijkheid van de overige bepalingen onverlet.

Artikel 3 - Offertes en aanbiedingen

3.1. Alle aanbiedingen van Leverancier zijn vrijblijvend, ook als deze een termijn voor aanvaardingen bevatten. Afbeeldingen, kleuren, tekeningen en vermeldingen van maten zijn slechts indicaties. Leverancier is niet aansprakelijk voor afwijkingen.

3.2. Een offerte dan wel aanbieding door Leverancier is geldig gedurende twee kalenderweken na dagtekening daarvan, waarna deze automatisch vervalt.

3.3. Een Overeenkomst tussen Leverancier en Afnemer komt tot stand nadat Leverancier de bestelling van Afnemer schriftelijk heeft bevestigd. 

Leverancier is gerechtigd om bestellingen te weigeren of bijzondere voorwaarden aan de levering te verbinden. Wijzigingen van de Overeenkomst kan slechts indien Leverancier en Afnemer dit schriftelijke overeenkomen.

3.4. Afnemer garandeert dat de aan Leverancier verstrekte gegevens juist zijn.

3.5. Annulering of wijziging van de bestelling is slechts mogelijk na schriftelijke instemming van Leverancier.

3.6. Afnemer is in geval van annulering of wijziging van de geplaatste bestelling na het tot stand komen van Overeenkomst tussen Leverancier en Afnemer door Leverancier te bepalen annuleringskosten verschuldigd. 

Deze annuleringskosten bestaan uit alle door Leverancier met het oog op de uitvoering van de geplaatste bestelling redelijkerwijs gemaakte kosten, winstderving en overige (eventuele) schade.

3.7. Annulering of wijzigingen van de geplaatste bestelling is in ieder geval niet meer mogelijk in de periode van veertien (14) kalenderdagen voorafgaande aan de leveringsdatum. In dat geval zal altijd de volledige hoofdsom, te vermeerderen met BTW verschuldigd zijn.

3.8. Leverancier is gerechtigd bij of na het aangaan van Overeenkomst, alvorens te presteren, van Afnemer te eisen dat zowel aan de betalings- als aan de overige verplichtingen uit hoofde van Overeenkomst worden voldaan.

3.9. Afnemer is - behoudens het herroepingsrecht (Artikel 5 paragraaf 5.1 van deze Algemene Verkoopvoorwaarden) - niet gerechtigd Overeenkomst geheel dan wel gedeeltelijk te ontbinden, tenzij Leverancier tekortschiet in haar verplichtingen uit hoofde van de gesloten Overeenkomst.

3.10. Eventuele aanvullende afspraken, toezeggingen of mededelingen gemaakt of gedaan door medewerkers van Leverancier, of namens Leverancier gemaakt of gedaan door andere personen die als vertegenwoordiger optreden, binden Afnemer slechts indien deze afspraken, toezeggingen of mededelingen door haar tot vertegenwoordiging bevoegde bestuurders, of door dezen hiertoe gemachtigde personen uitdrukkelijk schriftelijk zijn bevestigd.

Artikel 4 - Totstandkoming Overeenkomst

4.1. Overeenkomst komt slechts tot stand indien Leverancier de aanvraag uitdrukkelijk schriftelijk heeft aanvaard of bevestigd, dan wel met de uitvoering daarvan een begin heeft gemaakt.

4.2. De aanvaarding dient binnen een termijn van twee (2) kalenderweken Leverancier te hebben bereikt, waarna deze automatisch vervalt.

4.3. Indien Afnemer bij aanvaarding verwijst naar andere Algemene (Inkoop) Voorwaarden dan toekomende aan Leverancier als zijnde gedeponeerd in het KvK handelsregister onder nummer: 81110391, komt aan deze verwijzing geen werking toe en gelden bij uitsluiting de onderhavige Algemene Verkoopvoorwaarden.

4.4. Door ondertekening of een bevestiging van Overeenkomst stemt Afnemer met de inhoud daarvan in.

Artikel 5 - Koop op afstand

5.1. In afwijking van hetgeen elders in deze Algemene Verkoopvoorwaarden is bepaald, kan de Afnemer indien en voor zover deze partij een natuurlijk persoon is die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en er sprake is van koop op afstand, als bedoeld in artikel 6:230o BW (Burgerlijk Wetboek), Overeenkomst zonder opgave van redenen ontbinden tot een termijn van veertien (14) kalenderdagen is verstreken, na;

  • de dag waarop deze consument of een door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de zaak heeft ontvangen; of

  • de dag waarop deze consument of een door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de laatste zaak heeft ontvangen, indien de consument in eenzelfde bestelling meerdere zaken heeft besteld die afzonderlijk worden geleverd.

5.2. Deze Afnemer heeft geen recht van ontbinding bij;

  • de levering van volgens specificaties van de consument vervaardigde zaken, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.

5.3. Ingeval van rechtsgeldige ontbinding vergoedt Leverancier alle ontvangen bedragen en de leveringskosten. Afnemer zal de kosten moeten dragen voor het terugzenden van de zaken in geval van uitoefening van het recht van ontbinding.

5.4. De ontbinding dient te allen tijde schriftelijk te geschieden (per e-mail of brief).

Artikel 6 - Prijzen

6.1. Tenzij anders vermeld, geschieden alle prijsopgaven onder voorbehoud van prijswijzigingen.

6.2. De door Leverancier genoemde prijzen zijn in Euro’s, dan wel indien dit separaat staat aangegeven in andere valuta en exclusief BTW, invoerrechten, bij in of uitvoer verschuldigde heffingen of belastingen, administratie, verzend en verzekeringskosten.

6.3. Indien na het sluiten van Overeenkomst verhoging van prijsbepalende factoren, zoals maar niet beperkt tot grondstoffen, materialen, onderdelen, energieprijzen, vervoerskosten, invoerrechten, salarissen of sociale lasten, optreedt, is Leverancier gerechtigd die kostprijsverhogende factoren door te berekenen aan Afnemer. 

6.4. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk-, zet- en typefouten. Voor de gevolgen van druk-, zet- en typefouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Bij druk-, zet- en typefouten is Leverancier niet verplicht het product volgens de foutieve prijs te leveren.

Artikel 7 - Levertijd

7.1. De door Leverancier opgegeven levertijden gelden nimmer als fatale termijnen. Overschrijdingen van de levertermijn brengt geen aansprakelijkheid van Leverancier met zich mee en geeft Afnemer niet het recht de geplaatste bestelling te annuleren of de ontvangst of de betaling van de producten te weigeren. Afnemer vrijwaart Leverancier voor eventuele aanspraken van derden ter zake niet tijdig leveren door Leverancier.

Artikel 8 - Verzending

8.1. Levering geschiedt af magazijn/af fabriek en alleen franco indien door Leverancier aangegeven.

8.2. Ingeval Leverancier op verzoek en namens Afnemer voor zending zorgdraagt, staat de wijze van verzending en de te nemen route ter keuze Leverancier. Leverancier is in dit geval niet aansprakelijk voor gebeurtenissen welke schade veroorzaken, van welke aard dan ook, die tijdens of in verband met de verzending plaatsvinden, tenzij er aan de zijde van Leverancier sprake is van opzet of grove schuld.

8.3. Leverancier is bevoegd in gedeelten de goederen te leveren. Deelleveringen kunnen indien nodig afzonderlijk aan Afnemer worden gefactureerd.

8.4. Indien tussen Leverancier en Afnemer is overeengekomen dat door Leverancier op zaken en verpakkingen labels, etiketten en dergelijke aangebracht zullen worden, dient Afnemer ervoor zorg te dragen dat deze labels/etiketten en dergelijke uiterlijk binnen zeven (7) werkdagen na het tot stand komen van Overeenkomst in het bezit van Leverancier zijn gesteld. 

Indien Afnemer daarvoor niet voor tijdige toelevering van labels etiketten en dergelijke zorg draagt, heeft Leverancier het recht om de zaken zonder labels, etiketten en dergelijke aan Afnemer te leveren, zonder dat dit leidt tot enige gehoudenheid van Leverancier tot voldoening van enige (schade)vergoeding.

8.5. Afnemer is verplicht de zaken af te nemen op het moment dat Leverancier deze bij hem aflevert of doet afleveren dan wel op het moment dat de zaken aan hem ter beschikking worden gesteld.

8.6. Indien Afnemer de afname weigert of nalatig is met het verstrekken van informatie of instructies die noodzakelijk zijn voor de levering, dan is Leverancier gerechtigd de zaken op te slaan voor rekening en risico van Afnemer of Overeenkomst, dan wel het niet uitgevoerde deel ervan, zonder rechterlijke tussenkomst en zonder ingebrekestelling is vereist te ontbinden, een en ander onverminderd het recht van Leverancier op schadevergoeding.

8.7. Afnemer staat in voor een goede bereikbaarheid van de plaats van bestemming c.q. losplaats. Indien niet aan deze bepaling is voldaan, zijn de kosten voor het verrichten van (extra) werkzaamheden om tot levering over te kunnen gaan voor rekening van Afnemer, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen.

Artikel 9 - Privacy en derden

9.1. Ter uitvoering van de met Afnemer gesloten Overeenkomst, is het voor Leverancier noodzakelijk bepaalde persoonsgegevens van Afnemer te verwerken en/of verstrekken aan derden. De gegevens zullen - behoudens een wettelijke plicht - slechts worden verstrekt aan een derde wanneer Leverancier daartoe een Verwerkersovereenkomst heeft gesloten.

9.2. Afnemer vrijwaart Leverancier voor elke schade die Afnemer lijdt doordat deze derde zijn verplichtingen uit hoofde van de Verwerkersovereenkomst heeft geschonden.

9.3. De rechten van Afnemer ter zake voornoemde verwerking van haar gegevens zijn terug te vinden in de bijgevoegde privacyverklaring, welke Afnemer voor de totstandkoming van de Overeenkomst diende te accepteren.

9.4. Voor zover de door Afnemer verstrekte gegevens persoonsgegevens van een derde betreffen, verklaart Afnemer dat zij hiertoe gerechtigd is. Het is aan de Afnemer hiertoe een Verwerkersovereenkomst aan te gaan. Afnemer vrijwaart Leverancier voor mogelijke schade, in welke vorm dan ook, die derden lijden ten gevolge van deze verwerking, behoudens opzet dan wel bewuste roekeloosheid door Leverancier.

Artikel 10 - Betalingen en verzuim

10.1. Afnemer dient binnen veertien (14) kalenderdagen na de factuurdatum het factuurbedrag zonder enige korting op de op factuur aangegeven bankrekening van Leverancier te voldoen.

10.2. Door het enkel verstrijken van de betalingstermijn is Afnemer van rechtswege - derhalve zonder de verzending van een ingebrekestelling - in verzuim en rente verschuldigd gelijk aan 1% per maand, tenzij de wettelijke rente hoger is, in welk geval de wettelijke rente verschuldigd is. Afnemer zal vanaf de dag dat zijn verzuim is ingetreden alle door Leverancier gemaakte kosten, zowel buitengerechtelijk als gerechtelijke, ten lasten komen.

10.3. Leverancier is gerechtigd om directe betaling te verlangen dan wel te verlangen dat Afnemer zekerheid stelt voor de betaling of een door Leverancier te bepalen gedeelte van koopprijs voldoet voordat Leverancier het desbetreffende product levert.

Artikel 11 - Eigendomsvoorbehoud

11.1. Zolang Afnemer Leverancier niet volledig betaald heeft, waaronder begrepen maar niet beperkt tot betaling van alle facturen, ook van eerdere en latere leveringen en verrichte diensten, vergoedingen van alle kosten en rente, alsmede schadevorderingen wegens tekortkoming in de nakoming door Afnemer, behoudt Leverancier het eigendom van de door Afnemer reeds afgeleverde en ontvangen producten.

11.2. Afnemer is gehouden de onder eigendomsvoorbehoud afgeleverde producten zorgvuldig en als herkenbaar eigendom van Leverancier op te slaan en deze te verzekeren tegen risico als brand, ontploffing, schade en diefstal.

11.3. Zodra Afnemer Leverancier volledig betaald heeft gaat de eigendom van het product over op Afnemer. Het staat Afnemer niet vrij om voordien zonder schriftelijke toestemming van Leverancier de producten te bezwaren, te verhuren, af te staan of buiten zijn verblijf te verplaatsen. Afnemer is slechts met instemming van Leverancier gerechtigd de producten, waarvan Leverancier eigenaar is, aan derden te verkopen of te leveren.

11.4. Indien Afnemer zijn verplichtingen niet nakomt of bij Leverancier gegronde vrees bestaat zulks niet zal doen, is Leverancier gerechtigd om de afgeleverde producten bij Afnemer weg te doen halen. Afnemer is verplicht hiertoe alle medewerking te verlenen. Afnemer verleent nu reeds onherroepelijke machtiging aan Leverancier, dat zij of door haar aan te wijzen personen, de plaats waar de producten zich bevinden, mogen betreden, teneinde de producten mee te nemen. Alle hieruit voortvloeiende kosten komen voor rekening en risico van Afnemer. 

11.5. Afnemer is verplicht Leverancier terstond schriftelijk in kennis te stellen van het feit dat derden rechten doen gelden op goederen en/of producten waarop een eigendomsvoorbehoud van Leverancier rust.

Artikel 12 - Reclames

12.1. Afnemer dient na ontvangst van het product van Leverancier dit product meteen te inspecteren. Klachten met betrekking tot de door Leverancier geleverde producten moeten bij Leverancier zeven (7) kalenderdagen na ontvangst van goederen schriftelijk met een nauwkeurige omschrijving van de klacht bij Leverancier worden ingediend op straffe van verval van alle aansprakelijkheid van Leverancier. Klachten ten aanzien van deelleveringen mogen niet worden uitgesteld totdat alle overeengekomen producten zijn geleverd.

12.2. Het staat Afnemer niet vrij een product te retourneren, voordat Leverancier daarmee schriftelijk heeft ingestemd. Acceptatie van retourzendingen mag door Afnemer nimmer als erkenning door Leverancier van gebreken in het geleverde dan wel als erkenning van aansprakelijkheid worden beschouwd. De kosten van retourneren zijn voor Afnemer en de producten blijven zijn risico.

12.3. Indien een klacht wordt erkend, dan heeft Leverancier de keuze om de geleverde zaken te repareren, te vervangen of het factuurbedrag te crediteren, zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn.

Artikel 13 - Aansprakelijkheid

13.1. Daargelaten gevallen van opzet of grove schuld van de zijde van Leverancier, is Leverancier niet aansprakelijk voor enige schade van Afnemer of derden.

13.2. Aansprakelijkheid van Leverancier jegens Afnemer is in elk geval per gebeurtenis beperkt tot het laagste bedrag van ofwel de betreffende contractsom (factuurbedrag exclusief omzetbelasting) ofwel het bedrag dat Leverancier ten zake van zijn verzekeraar ontvangt.

13.3. Leverancier is in geen geval aansprakelijk voor indirecte schade van Afnemer zoals gevolgschades en gederfde winst.

13.4. Afnemer is gehouden Leverancier te vrijwaren en schadeloos te stellen ter zake van aanspraken tot schadevergoeding, welke derden ten laste van Leverancier geldend mochten maken, indien de schade van derden is veroorzaakt door schending van octrooien en/of auteursrechten, door gebruik van tekeningen, gegevens, modellen, materialen of onderdelen, dan wel door toepassingen van werkwijze, welke aan Leverancier door of vanwege Afnemer ter uitvoering van de opdracht zijn verstrekt of voorgeschreven.

Artikel 14 - Opschorting en ontbinding

14.1. Indien Afnemer enige voor hem uit een Overeenkomst met Leverancier voortvloeiende verplichting niet tijdig of behoorlijk nakomt, in staat van faillissement wordt verklaard, surseance van betaling aangevraagd, dan wel aan zijn crediteuren of een deel van hen een regeling of akkoord aanbiedt, is Afnemer van rechtswege in verzuim. Leverancier is in voornoemde gevallen gerechtigd om hetzij het uitvoeren van Overeenkomst op te schorten hetzij de Overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden (en het door haar geleverde, voor zover nog niet betaald, terug te vorderen) - zonder rechterlijke tussenkomst en zonder ingebrekestelling is vereist - en betaling van het uitgevoerde deel van Overeenkomst te vorderen en voor verdere levering vooruitbetaling te eisen. Het voorgaande laat onverlet het recht van Leverancier om vergoedingen van haar schade te vorderen.

14.2. De in paragraaf 14.1 van Artikel 14 bedoelde gevallen worden de vorderingen van Leverancier op de Afnemer onmiddellijk opeisbaar.

Artikel 15 - Overmacht

15.1. In geval van overmacht heeft Leverancier het recht nakoming van al haar verplichtingen jegens Afnemer op te schorten en alle overeenkomsten met Afnemer geheel of gedeeltelijk te ontbinden met behoud van het recht op betaling van de reeds verrichte werkzaamheden en de gemaakte kosten en zonder behouden te zijn enige boete of schadevergoeding te betalen.

15.2. Onder overmacht in deze Algemene Verkoopvoorwaarden wordt verstaan elke van de wil van Leverancier onafhankelijke omstandigheid - ook al was deze ten tijde van het tot stand komen van Overeenkomst reeds te voorzien - die nakoming van Overeenkomst blijvend of tijdelijk verhindert, alsmede, voorzover daaronder niet reeds begrepen: oorlog, oorlogsgevaar, oproer, mobilisatie, binnenlandse en buitenlandse onlusten, overheidsmaatregelen, staking, werkliedenuitsluiting, transportmoeilijkheden, natuurverschijnselen, brand, en andere ernstige storingen in het bedrijf van Leverancier of diens leveranciers of derden die voor de uitvoering van Overeenkomst zijn ingeschakeld.

Artikel 16 - Garantie

16.1. Leverancier staat in voor de degelijkheid van de door haar geleverde zaken en de daarvoor gebruikte materialen. Indien er sprake is van zaken welke geheel dan wel gedeeltelijk vervaardigd zijn uit natuurproducten kan er sprake zijn van afwijking van monsters. Voor zover daarbij sprake is van een binnen de branche gebruikelijke afwijking geeft zulks aan Afnemer geen aanspraak op retournering van de zaken dan wel op enige (schade)vergoeding. 

Voorts staat Leverancier uitsluitend in voor de deugdelijkheid van de door haar geleverde zaken en de daarvoor gebruikte materialen indien deze zaken worden gebruikt op normale, zorgvuldige wijze en overeenkomstig de voorschriften van Leverancier en de daarvoor gebruikte materialen, alsmede voor het doel waarvoor zij zijn vervaardigd. Deze garantie geldt niet indien Leverancier zaken van uitdrukkelijk overeengekomen mindere kwaliteit levert. Leverancier stelt vast of de garantie van toepassing is en bepaalt de wijze van repareren en/of verzenden.

16.2. Op garantie kan door Afnemer geen aanspraak worden gemaakt als het defect of de slijtage het gevolg is van nalatig onderhoud of normaal gebruik. Bovendien kan geen aanspraak gemaakt worden op de garantie wanneer Afnemer in gebreke blijft en niet aan zijn verplichtingen voldoet.

16.3. In geval van vervanging of vergoeding door Leverancier wordt rekening gehouden met het gebruik door Afnemer dat inmiddels van het geleverde is gemaakt, waaronder slijtage als gevolg van normaal gebruik.

Artikel 17 - Verjaring

17.1. Voor Afnemer verjaren alle rechtsvordering uit hoofde van Overeenkomst door verloop van in ieder geval twaalf (12) kalendermaanden, te rekenen vanaf de dag waarop de vordering opeisbaar is geworden.

Artikel 18 - Intellectuele eigendomsrechten

18.1. De rechten van intellectuele eigendom, waaronder auteurs- model en merkenrechten, met betrekking tot de producten van Leverancier mogen alleen met uitdrukkelijk schriftelijke toestemming van Leverancier worden gebruikt ten behoeve van promotie- en/of publicatiedoeleinden, een en ander in de meest ruime zin des woords.

18.2. Afnemer is gehouden, zodra hij kennis neemt van het gebruik van intellectuele eigendomsrechten van Leverancier door derden, Leverancier daarvan terstond in kennis te stellen.

Artikel 19 - Slotbepaling en rechtskeuze

19.1. Op Overeenkomst is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

19.2. Alle geschillen betreffende de totstandkoming, de uitleg of de uitvoering van Overeenkomst of daaruit voortvloeiende nadere overeenkomsten zullen voor zover behorende tot de competentie van de Arrondissementsrechtbank bij uitsluiting worden beslist door de rechter van het arrondissement waarbinnen Leverancier is gevestigd. Een geschil is aanwezig, indien één der partijen zulks stelt.